Feestelijke start 22 energieneutrale woningen Utrecht

Radix & Veerman is gestart met de bouw van energieneutrale parkwoningen ‘Op Smaak’ in Utrecht.

Woensdag 1 februari 2017 is de startbouw feestelijk gevierd met alle kopers en het bouwteam bestaande uit Synchroon, Mulleners & Mulleners architecten en bouwgroep Valkenburg Radix & Veerman. 

Wethouder Geldof van de gemeente Utrecht en dhr. van Dam directeur van Synchroon sloegen zelf symbolisch de eerste paal van de 22 energieneutrale parkwoningen. Daarna gingen de kopers zelf ook aan de slag met het slaan van hun symbolische eerste paal.

De 22 parkwoningen maken onderdeel uit van het plan Wonen Op Smaak in Hoge Weide Utrecht. Ontworpen door Mulleners & Mulleners architecten als ware stadswoningen gelegen aan het Park Leeuwesteyn en nabij het Willem Alexanderpark wat bovenop de A2 tunnel ligt. Hierdoor ontstaan er in de wijk Hoge Weide bijzondere hoogteverschillen wat ook terugkomt in het gevelbeeld van de parkwoningen.

Naast een goede locatie en een mooi ontwerp zullen deze woningen uitgevoerd worden met een lucht-water-warmtepomp, vloerverwarming én geïntegreerde zonnepanelen. Samen met een goede isolatieschil levert dit energieneutrale woningen op.

De bouw van deze energieneutrale woningen wordt uitgevoerd door de Bouwgroep Valkenburg Radix & Veerman, een succesvolle samenwerking die o.a. ook fase I en II van Wonen Op Smaak hebben gerealiseerd.

Start bouw energieneutrale woningen

Startbouw energieneutrale parkwoningen Hoge Weide Utrecht