Nieuwbouw 27 appartementen Radix

27 luxe appartementen Villa Berlage Woerden

Radix & Veerman bouwt aan 27 luxe appartementen in villa wijk Waterrijk te Woerden.

Start Villa Berlage

Op feestelijke wijze is maandag  11 april 2016 in het bijzijn van de kopers en de wethouder van de Gemeente Woerden de feestpaal geslagen van Villa Berlage. Een uniek appartementengebouw met 27 verschillende appartementen gelegen in de wijk Waterrijk van Woerden.

Er waren circa 50 genodigden die allen hun naam op de heipaal hebben geschreven. Nadat de wethouder iedereen heeft toegesproken, heeft zij de kopers en de bouwer Radix & Veerman veel succes gewenst, door een munt stuk onder de heipaal te werpen. Waarna het heibedrijf Verhoef de feestpaal geslagen heeft. Na de heiwerkzaamheden zal er gestart worden met de stallingsgarage die onder het gebouw komt.

Voortgang Villa Berlage

In de zomerperiode van 2016 is er volop gebouwd aan de parkeergarage van de 27 nieuwbouw appartementen. Kolommen en wanden van beton zijn geplaatst. In eind september is het kelderdek ofwel de begange grondvloer gestort van de nieuwbouw appartementen één tot en met vier. Tevens is er een torenkraan opgebouwd om alle prefab onderdelen netjes op hun plek te krijgen. Dit najaar zal er op de bouwplaats veel veranderen. Met een cyclus van circa 2 weken wordt er een verdieping gebouwd en daarmee zal het hoogste punt eind 2016 bepaald worden.

In het voorjaar van 2017 is er volop verder gebouwd aan Villa Berlage. Zo is het metselwerk bijna voltooid. De kenmerken van de architectuur Berlage worden hierdoor ook steeds beter zichtbaar.

De lichte gevelsteen met een donkerrode pannen en dezelfde kleur aluminium kozijnen, geeft het geheel een hele chique uitstraling. De toekomstige bewoners gaan in een bijzonder mooie appartement wonen.

Tijdens de bouwperiode zal er op deze pagina geregeld een update van de werkzaamheden te lezen en te zien zijn.