Nieuwbouw Harmelen 24 woningen

Start bouw 24 koopwoningen Mauritshof Harmelen in zicht

Aan de Mauritshof in Harmelen kan binnenkort de eerste paal voor 24 koopwoningen in de grond. Donderdag 12 juli zetten directeur Erik Veerman (Radix en Veerman BV) en burgemeester Viktor Molkenboer (gemeente Woerden) hun handtekening onder de koop-/realisatie-overeenkomst. Het gaat om 12 zogenaamde terraswoningen en 12 appartementen. Daarbij is er een goede mix van starters-, eengezins- en seniorenwoningen. Alle woningen zijn aardgasvrij én energie zuinig. Voor de verkoopinformatie verwijzen wij naar www.goudengroen.nl  

In Harmelen 24 nieuwbouw woningen

Vogelvlucht over de Mauritshof in Harmelen waar 24 nieuwbouw woningen komen.

Eind vorig jaar won Radix en Veerman met het plan ‘Goud en Groen’ de selectie voor woningbouw op de voormalige locatie van basisschool De Notenbalk. Enkele belangrijke kwaliteiten van het plan waren de architectuur, de goede oplossing voor het parkeren en de rolstoeltoegankelijkheid van een aantal woningen. Bovendien konden de mooie platanen behouden blijven. Afgelopen halfjaar is het plan verder uitgewerkt.

In het afgelopen half jaar hebben we als Radix & Veerman met de gemeente Woerden, architect en adviseurs op een prettige manier de 24 woningen van Goud en Groen verder uitgewerkt. De naam van het project zegt het eigenlijk al, duurzame woningen in een groene en koninklijke buurt. De woningen zijn mooi ingebed in de omgeving, maar onderscheiden zich ook in o.a. de architectuur en de vriendelijke kleur van de gevels. Het hofje is rondom voorzien van voorgevels en het parkeren is aan het zicht onttrokken. Tevens is er stil gestaan bij een aantal nieuwe woontrends die in het ontwerp zijn meegenomen. Mooi voorbeeld hiervan, een grote leefkeuken en een extra ruimte, de woonkamer, om je even terug te trekken. Dat maakt het nieuwe wonen in Harmelen uniek!

Ontwikkeling 12 woningen en 12 appartementen in Harmelen

Vanaf de Wilhelminalaan in Harmelen de woningen en appartementen op ooghoogte.

De Mauritshof is één van de locaties waar de gemeente Woerden snel wilde bouwen, en dat is gelukt! Belangrijk voor Harmelen, want er is veel behoefte aan deze woningen. Vooral starters- en seniorenwoningen zijn bijzonder in trek. Door dit project kan een aantal huurders nu doorstromen naar een koopwoning, waardoor op andere plekken in Harmelen weer huurwoningen vrijkomen.

Voor verkoopinformatie www.goudengroen.nl